Over ons

“Wij zien een echtscheiding als een 

kans voor ontwikkeling & groei”


 - Van transpiratie naar transformatie -

Over ons

“Wij zien een echtscheiding als een 

kans voor ontwikkeling & groei”


 - Van transpiratie naar transformatie -

Lieneke Witloks en Mariëlle van der Giessen hebben samen het initiatief genomen om het Centrum Holistische Conflicthantering te starten. Mariëlle is ruim 25 jaar familierechtadvocaat en daarnaast 10 jaar registermediator op gebied van scheidingen en arbeidsconflicten. Lieneke heeft een jarenlange praktijk als mediator en heeft zich de laatste jaren met name ook toegelegd op mediation van sterk geëscaleerde scheidingen. Beiden hebben ruime ervaring als trainers verbonden aan zowel de basisopleiding voor mediators als de gespecialiseerde familiemediationopleiding bij Caleidoscoop Leertrajecten. Mariëlle is daarnaast vaardighedentrainer bij de Beroepsopleiding voor Advocaten.

Vanuit deze ervaring voelen Mariëlle en Lieneke een gezamenlijke drive en missie om een andere visie op conflict in scheiding te verspreiden. Daardoor wordt een scheiding niet langer een bron van trauma, maar een uitnodiging tot een verandering die een nieuwe levensfase inluidt voor alle betrokken gezinsleden.

Over marielle - centrumvoorholistischeconflicthantering.nl

Marielle

Drive:

Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door de vraag hoe het komt dat mensen met elkaar in een conflict raken en wat vervolgens de dynamiek van zo’n conflict is. Vanuit mijn ruime ervaring als advocaat heb ik gezien dat procederen zelden tot een bevredigende oplossing voor beide partijen leidt. Bovendien kost procederen veel tijd, geld en negatieve energie.

Van nature heb ik het talent om mensen in conflict weer met elkaar te verbinden. Dat doe ik door ze hun eigen gekleurde bril af te laten zetten en anders te laten kijken naar de ander. Iedereen beleeft de wereld namelijk vanuit zijn/haar eigen werkelijkheid. En als die werelden niet stroken met elkaar, ontstaan er misverstanden.

Daardoor is elke scheiding eigenlijk een uitnodiging tot zelfreflectie. De partij waarmee je in conflict bent, spiegelt namelijk een aspect van jezelf dat je liever niet wilt zien. Deze persoon drukt als het ware op jouw ‘rode knop’. Als je in staat en bereid bent om je eigen gekleurde bril af te zetten en vervolgens in die spiegel te kijken, kan een scheiding of elke andere crisis zelfs een verrijking voor je opleveren. Je wordt je bewust van je ‘rode knop’, waardoor je in de toekomst minder snel in een soortgelijk conflict terecht zult komen, of - als dat wel gebeurt - er beter mee om kunt gaan.

Het is mijn drive om deze conflictoplossing op een diepere laag vorm te geven. Het conflict is enkel een aanknopingspunt, het topje van de ijsberg. Maar onder water zit de onbewuste verbinding met je ex-partner of elk ander met wie er een conflict is. En als je inziet welke verbinding dat is, is het conflict snel uit de wereld.

Klik op het LinkedIn icoontje om mijn profiel te bekijken

LinkedIn Marielle

Over Lieneke - centrumvoorholistischeconflicthantering.nl

Lieneke

Drive:

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de vraag waarom mensen doen wat ze doen. Als kind was ik al gevoelig voor sfeer en ik heb mezelf jong aangeleerd anderen blij te maken. Mijn kracht werd het creëren van harmonie en een fijne sfeer. Zorgzaam en vroeg volwassen vroeg ik mezelf vaak af: "Wat heeft die ander nodig om gelukkig(er), groter, kleiner, wijzer en nog van alles meer te zijn? ".

Bij mijn start als Register mediator heb ik eerst wat natuurlijke neigingen afgeleerd. Zoals de harmonie willen bewaren, me verantwoordelijk maken voor de sfeer en voor het behalen van een resultaat. 

Ik zag en ervaarde al snel dat confrontaties in de vorm van conflicten een krachtige bron voor ontwikkeling en groei (kunnen) zijn. Een conflict draagt dan bij aan het proces van verandering. Het kan het ‘nieuwe’ in ons bewustzijn brengen, een eyeopener zijn. Mits dat conflict op de juiste wijze wordt aangegaan en begrepen.

Als je de verbondenheid van alles, met alle bijkomende verschillen, gaat zien, ga je als vanzelf conflict als een logisch onderdeel van het leven zien. Op mijn eigen unieke manier probeer ik over lastige dingen praten een beetje makkelijker te maken.

Sinds 2018 is 80% van mijn werk gerelateerd aan (echt)scheidingen en familie conflicten. In die jaren ben ik gaan zien dat scheiden weinig zin heeft als je niet ook patronen doorbreekt en inzichten meeneemt. Als je de betreffende thema’s niet aankijkt (aanpakt) is de kans groot dat je ze later weer tegen gaat komen. Bijvoorbeeld in de ouder- of ex-partner relatie, in een nieuwe relatie of op een andere manier. Patronen herhalen zich, soms subtiel, soms wat minder subtiel (in deze blog schrijf ik daar meer over).  Je verleden creëert patronen die je huidige leven beïnvloeden, daar ben ik ondertussen wel zeker van. 

Dit is een belangrijke drive voor mij om bij alles wat geregeld moet worden rondom een scheiding ook het goede gesprek over een echt duurzame transformatie aan te moedigen en mogelijk te maken. 

Klik op het LinkedIn icoontje om mijn profiel te bekijken

LinkedIn Lieneke


Heb je nog vragen of wil je een afspraak inplannen voor een kennismaking?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op